وي افزود :کار نقشه برداري کامل اين شهر تاريخي در زميني به گستره 30 هکتار با اعتباري بيش از يکصد ميليون ريال از محل اعتبارات استاني در حال انجام است.
وي خاطرنشان کرد :علاوه بر کار نقشه برداري، گمانه زني و تعيين عرصه و حريم شهر تاريخي با توجه به مشکلات اين شهر از لحاظ تملک و نيز ساخت و سازهاي غيرمجاز توسط روستاييان در محدوده اين شهر تاريخي بررسي ميشود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايلام در مورد چشم انداز زيباي اطراف اين شهر تاريخي گفت: با تعيين عرصه و حريم، ساماندهي شهر جهت ورود گردشگر داخلي و خارجي امري ضروري است.
محمدي همچنين ساماندهي مسيل رودخانه سرابکلان را جزو اقدامهاي سازمان عنوان کرد و گفت :با انجام اين پروژه علاوه بر جلوگيري از تخريب بيشتر آثار حاشيه رودخانه، آب منطقه از آلودگيهاي حيواني پاک ميشود.
لازم به ذکر است ،شهر تاريخي سيروان در 150 کيلومتري شمال شرقي ايلام در شهرستان شيروان چرداول قرار دارد. نوع مصالح به کار رفته و سبک معماري اين شهر مربوط به دوران ساسانيان است و بناهاي آن بيشتر از قلوه سنگ و گچ است.
کوهستاني بودن منطقه و اقليم منطقه در گذشته بر سبک معماري اين شهر تاثير گذاشته اما خشن بودن فضاي اين شهر در برابر شرايط آب و هوايي راهي جز فرو ريختن نگذاشته است. ديوار خانههاي اين شهر بيشتر از سنگ و ملات آهکي فوقالعاده محکم کوههاي مجاور ساخته شده و تمام خانههاي اين شهر داراي زيرزمين بوده است.
در ميان اين شهر تاريخي بنايي بهنام \"قصر انوشيروان\" مشاهده ميشود که جزو زيباترين خانههاي آن دوران به شمار ميرفته است.
116/
انتهای پیام/